“De Daisy Controle” – Wmo binnen de gemeente

← Alle verhalen

Mijn naam is Daisy Rigter, 31 jaar oud en sinds januari 2016 als finance professional werkzaam bij Goedemensen. Ik heb economie en bedrijfseconomie gestudeerd aan de Vrij Universiteit te Amsterdam. Voor mijn start bij Goedemensen heb ik gewerkt bij onder andere Deloitte (audit) en CBF (controle). Ik houd van dansen, krachttraining, klussen en ben daarnaast trotse moeder van mijn ‘twinboys’ Mike en Kevin.

De aanpassing van de Wmo betekent voor gemeenten een behoorlijke toename in werkdruk door de verantwoordelijkheid voor Wmo- en jeugdfacturatie van zorgaanbieders (conform VECOZO). Bij Gemeente Purmerend was de werkdruk zodanig vergroot dat een achterstand in de facturatie was ontstaan en in deze fase is mijn opdracht gestart. Op dit startpunt werd nog grotendeels handmatig gefactureerd, wat door de toegenomen werkdruk niet langer mogelijk was. Voor 2017 hebben we de gehele Wmo- en jeugdfacturatie al wel automatisch kunnen laten uitvoeren via GWS, maar voor 2016 was dit nog niet mogelijk. Hier heb ik een grote bijdrage in geleverd door waar nodig het handmatig te verwerken. Daarnaast heb ik de handleiding digitale controle, ofwel “De Daisy Controle” geschreven en een Excel format opgemaakt om de vervuilde data uit 2016 goed en gestructureerd in de boeken te verwerken. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik als aanspreekpunt gefungeerd tussen de verschillende zorgaanbieders en intern binnen de gemeente.

De achterstand is vrijwel helemaal weggewerkt en voor 2017 loopt de gehele facturatie digitaal en automatisch, waardoor er geen mens meer aan te pas komt. Dit maakt dat ik klaar ben voor mijn volgende opdracht.

Lees meer verhalen