Solliciteren kun je leren…

← Alle verhalen

Een capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst, een loopbaantest, een rollenspel en tegelijkertijd veel mensen ontmoeten, oftewel: een lange sollicitatieprocedure bij Goedemensen! Iets wat mij juist een gevoel van waardering gaf, omdat ze ondanks de drukte in de markt erg selectief zijn wie ze aannemen. Daarnaast bood de procedure, waarin ik veel Goedemensen leerde kennen, mij de kans om het bedrijf goed te leren kennen voordat ik een contract tekende.

Ik, Iris, was nog druk bezig met het schrijven van mijn scriptie toen ik een bericht op mijn LinkedIn plaatste waarin ik aangaf opzoek te zijn naar mijn eerste grote mensen baan. Dat zocht ik op het gebied van inkoop. Tijdens mijn studie Facility Management aan De Haagse Hogeschool kreeg ik daarmee te maken en het was voor het eerst dat ik wist wat ik wilde, namelijk werken in de inkoopbranche!

Veel berichten mocht ik ontvangen in mijn mailbox, waaronder van verschillende detacheringsbureaus, wat een luxepositie. Al snel had ik voor mezelf besloten dat ik mijn carrière wilde starten in de detachering. Een mooie kans namelijk om veel verschillende organisaties te zien en daarvan te leren. Dus gaf ik alle bureaus de kans om hun verhaal te doen.

Aan de hand van een telefoongesprek met Anouk, een van de professionals, en Sanne, een projectmanager, werd ik al een stuk bekender met Goedemensen. Met beiden had ik een heel leuk en gezellig gesprek en raakte ik enthousiast over Goedemensen. Ik zou aan een persoonlijk leertraject starten, iets wat ik heel belangrijk vond omdat ik nog lang niet ben uitgeleerd. Daarnaast spraken de arbeidsvoorwaarden mij heel erg aan en besloot ik bij Goedemensen te solliciteren. Daarvoor moest ik nog wel een capaciteitentest maken. Ook dat sprak mij aan omdat het aangaf dat de organisatie in deze drukke markt nog wel selectief is in wie ze aanneemt.

Gelukkig had ik de test gehaald en mocht ik Goedemensen ontmoeten! Tijdens het gesprek heb ik verschillende mensen gesproken. Dit gaf mij de mogelijkheid om een goede indruk te ontwikkelen. Iedereen was vol energie en ambitieus, waar ik mij helemaal in thuis voelde! Gelukkig waren ze ook enthousiast over mij en werd ik uitgenodigd voor een volgend gesprek.

Ook voorafgaand het volgende gesprek moest ik twee vragenlijsten invullen, wat mij herinnerde aan de selectiviteit. Tijdens het gesprek bespraken we de uitslag van deze testen, werd een rollenspel gespeeld en ontmoette ik nog meer Goedemensen! Kortom, Goedemensen had inmiddels veel van mij gezien, maar ik ook van hun! Ik kreeg aan het einde van het gesprek gelijk een contractvoorstel. Voor mij was de keuze al gemaakt dus heb ik dezelfde dag het contract gelezen, ondertekend en opgestuurd!

Wat ik iedereen wil meegeven is om dicht bij jezelf te blijven en iets te zoeken wat echt bij je past. Goedemensen is dat voor mij! Schrijf al je vragen op zodat je ze niet kunt vergeten en stel ook kritische vragen. Denk bijvoorbeeld aan hoe het leertraject eruit gaat zien, wat Goedemensen onderscheid van andere detacheringsbureaus en hoe de consultants ervoor zorgen dat ze een écht passende opdracht voor jou gaan vinden. Ik raad je ook aan om met andere professionals te praten zodat zij je kunnen vertellen hoe de werkelijkheid er ongeveer uit gaat zien. Geef vooral ook aan waar je naar op zoek bent zodat Goedemensen daarop in kan spelen en een opdracht vinden die echt bij jou past. Maar de tip die voor mij op #1 staat is om te denken aan je eigen doelen en ambities, kun je die behalen bij deze organisatie?  Succes!

Door: Iris

Lees meer verhalen