Professional van de toekomst: nadruk steeds meer op soft skills

← Alle verhalen

Bieden de huidige bachelor- en masteropleidingen nog wel de juiste handvatten om indrukwekkende professionals op te leiden? Wat is er nodig om de professionals van de toekomst te ontwikkelen?

Als ik bij onze klanten zit, hebben we het regelmatig over deze vragen. We willen allemaal de professional die niet achter de computer blijft zitten, maar verbinding maakt en dé partner is voor de business. Diegene die de business versterkt, kan luisteren en analyses in begrijpbare taal uiteenzet. Ik merk dat softskills steeds belangrijker worden en het valt mij op dat de meeste opleidingen nog steeds focussen op inhoudelijke skills. Bij Goedemensen zetten we vanaf het eerste moment in op de softskills. Ontwikkel de toekomstbestendige professional door ze te trainen op de softskills: spreken, kansen signaleren, onderhandelen, overtuigen, organisatiesensitiviteit, systematisch werken etc. Help je professionals op korte termijn de juiste competenties te ontwikkelen. Zo excelleren ze in hun werk en behalen ze verrassende resultaten.

Lees meer verhalen