Met vallen en opstaan

← Alle verhalen

Inmiddels werk ik alweer bijna 2 jaar bij Goedemensen Projectprofessionals. Hoewel ik het in het begin meer zag als een soort opstapje of eigenlijk springplank naar een toffe werkgever waar ik in vaste dienst zou komen, ben ik inmiddels op dat punt van inzicht veranderd. Detacheren versnelt je carrière en geeft inzichten die je niet zou hebben als je bij die ene werkgever was blijven plakken. Momenteel ben ik net klaar met mijn tweede opdracht en hoop ik op zeer korte termijn bij mijn derde opdrachtgever te starten. Iets waar ik behoorlijk veel zin in heb. 

Tijdens mijn afgelopen twee opdrachten heb ik veel geleerd. Inhoudelijk maak je stappen, maar ik ben er met name veel bewuster van geworden in welke omgevingen ik het beste tot mijn recht kom. En misschien belangrijker: hoe buig je een negatieve situatie om naar een productieve omgeving, waar je werkplezier uit kunt halen? Doordat je in aanraking komt met verschillende opdrachtgevers leer je om te gaan met verschillende werksituaties, persoonlijkheden en bedrijfsculturen. Door de ervaring die je opdoet weet je je steeds sneller aan te passen aan je nieuwe omgeving. Fijn voor jezelf en natuurlijk ook fijn voor de opdrachtgever.

Soms kom je op een opdracht terecht die niet meteen goed voegt. Daarmee omgaan is een uitdaging waar je veel van kunt leren. De belangrijkste les die ik bij mijn vorige opdracht heb geleerd is dat je vooral moet blijven communiceren. Met je opdrachtgever, je collega’s, maar ook vooral met Goedemensen. Zowel de thuisbasis als je medeprofessionals staan voor je klaar en dat is fijn om te weten! Opdrachten zijn vaak van kortere duur. Geen tijd dus te verspillen aan frustraties en onduidelijkheden terwijl hulp aan alle kanten beschikbaar is.

Ook ik heb te maken heb gehad met een opdracht die niet goed voegde, maar die ik door open te blijven communiceren en hulp te zoeken toch met een positief gevoel heb afgerond. Zowel ik als mijn opdrachtgever zijn blij met het resultaat en de positieve veranderingen die de afdeling heeft doorgemaakt. Maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik nog beter weet wat ik wil en wat ik niet wil en hoe ik bepaalde lastige situaties kan ombuigen naar iets positiefs. Deze ervaring neem ik mee in mijn rugzak en die ga ik vol vertrouwen weer inzetten bij mijn volgende opdracht.

Gelukkig zijn we nooit uitgeleerd!

Lees meer verhalen