De voordeur van Goedemensen

← Alle verhalen

In 2001 richtten Ronald en ik Goedemensen op. Na een kleine tien jaar in loondienst te zijn geweest bij de ondernemende organisatie Vitae borrelde het bij ons steeds vaker op: Het kan beter én leuker. Niet dat we in die tien jaar geen leuke tijd hebben gehad; werken in een snelgroeiende organisatie met allemaal jonge collega’s is geen straf. Maar we kwamen in een fase dat onze visie niet meer bij de organisatie paste. En als je dan niet de eindbaas bent, zijn er maar twee keuzes: je mond houden of bewijzen dat je het beter weet.

Wij hebben geen moment getwijfeld en Goedemensen was een feit. De mens als ondernemer van zijn leven; dat was de basisvisie. Ons uitgangspunt is dat je in je werkende leven op verschillende manieren met elkaar kunt samenwerken. Als collega’s, maar ook als leverancier, coach, concullega, of welke andere vorm dan ook. Dat betekent dat iedereen bij ons door de voordeur naar binnenkomt, maar ook door de voordeur vertrekt. Wij streven naar gelijkwaardige relaties die een werkleven meegaan.

Want hoe mooi is het om later weer zaken te doen met een ex-collega? Je kent elkaar door en door en weet precies wat je aan elkaar hebt. Je kunt elkaar vertrouwen en op elkaar bouwen. Zo ontstaan duurzame relaties.

Het was niet makkelijk om door de voordeur naar buiten te gaan bij onze ex-werkgever. Als jongens van het eerste uur weggaan, is er altijd sprake van een zekere teleurstelling. Daarom werd Ronald en mij gevraagd om met de bedrijfsjurist aan tafel te gaan zitten. Ik ben blij dat we ook toen uitspraken: ‘We gaan door de voordeur naar buiten, dus vertel maar wat je van ons verwacht’. Tot op de dag van vandaag werken we regelmatig met die jurist en een aantal andere ex-collega’s samen. Zo is een prachtig netwerk van bevlogen mensen ontstaan!

De kracht van Goedemensen

Het mooie van ons credo alles kan beter én leuker is dat het begint bij mensen. Mensen zien ontwikkelen is misschien wel het leukste wat er is. Wij worden enorm blij van succes. Persoonlijke successen van anderen zijn net zo leuk als je eigen successen. Het blijft natuurlijk puzzelen: hoe zet je mensen in hun kracht en hoe haal je het beste in elkaar naar boven. Dat is wat Goedemensen drijft en daarom hebben we zulke leuke klanten en goede collega’s!

Lees meer verhalen