Solliciteren bij Goedemensen? Dat is een inkop(p)ertje

← Alle verhalen

Benieuwd naar Goedemensen en wat je kunt verwachten als je bij ons gaat solliciteren? Sebastiaan is een van onze inkoopprofessionals en vertelt graag hoe zijn sollicitatie bij Goedemensen is verlopen. Zo krijg je een goed beeld van wat je van ons kunt verwachten. En Sebastiaan – aardig als hij is – geeft je zelfs nog wat handige tips mee voor tijdens je sollicitatie!

Het snelle handelen van Goedemensen 

Eind maart had ik een afspraak met mijn scriptiebegeleidster en bespraken we mijn toekomstmogelijkheden na het afronden van mijn studie HBO-Rechten. Ze adviseerde mij om eens een kopje koffie te drinken met de inkoper van de Haagse Hogeschool. Hij zou mij hier wel advies over kunnen geven. Zo gezegd, zo gedaan. En dat was een goed idee! Hij heeft meteen contact opgenomen met verschillende detacheringsbureaus – waaronder Goedemensen – om ze over mij te vertellen. Dezelfde avond had ik Arthur van Goedemensen al aan de lijn. En ik kon de volgende dag gelijk op gesprek komen. Dat ging snel zeg; ze weten wel van aanpakken bij Goedemensen!

De eerste kennismaking

Het eerste kennismakingsgesprek was ontzettend leuk en interessant. Ik heb die middag met wel drie verschillende mensen aan tafel gezeten om kennis te maken met Goedemensen (en zij met mij natuurlijk) en te horen wat ze voor mij konden betekenen. Informatie werd gedeeld, visies werden besproken en uiteraard werd gekeken of Goedemensen en ik bij elkaar pasten. Door met verschillende (Goede)mensen in gesprek te gaan, kreeg ik een duidelijk beeld van hoe het bedrijf in elkaar steekt. Wat ik extra fijn vond: ze waren ook oprecht in mij geïnteresseerd. Na een prettig gesprek van ruim anderhalf uur, heb ik thuis alle informatie laten bezinken.

De volgende stap! 

In de loop van de week heb ik mijn referenties opgestuurd en een test gemaakt. En de week erna werd ik al uitgenodigd voor een tweede gesprek. Vanaf beide kanten was het eerste gesprek bevallen en uit de test was ik goed naar voren gekomen. Tijd voor de volgende stap: een rollenspel met Sanne en Sanne om mijn praktijkskills te laten zien.

Na het rollenspel heb ik met consultant Peter over mijn ambities gesproken. Hij adviseerde me om ook eens met een van de projectprofessionals te gaan praten. Zo kon ik van iemand uit de praktijk horen hoe het nu echt allemaal in zijn werk gaat bij Goedemensen. Dus zat ik 5 minuten later met projectprofessional Anouk aan tafel. Zij vertelde mij enthousiast over al haar werkzaamheden. Ik had meteen zin om ook te beginnen!

Deze tweede kennismaking bestond uit zulke leuke gesprekken, dat er al snel 3 uur voorbij waren. Ik heb ook meteen aangehaakt bij de lunch, zodat ik nog wat Goedemensen kon ontmoeten. Daarna heb ik uiteraard ook even mijn tafelvoetbalskills laten zien. Blijkt dat ze daar best fanatiek in zijn bij Goedemensen!

Na deze dag had ik een meer dan duidelijk beeld gekregen van de energie en ondernemingszin van Goedemensen. En die was aanstekelijk! Goedemensen was overtuigd. Ik was overtuigd. Het resultaat: een week na mijn tweede gesprek kreeg ik mijn contract aangeboden. Deze heb ik uiteraard ondertekend en nu ben ik (sinds juni) een van de enthousiaste inkoopprofessionals bij Goedemensen!

Tips voor aankomende (Goede)mensen: 

Voor mij heeft het gewerkt, dus voor jou ook! Neem de volgende sollicitatietips van mij aan:

  • Vraag alles wat je wilt weten en belangrijk voor je is.
  • Denk ook alvast na over wat je ambities zijn binnen finance en/of inkoop. Dan kan Goedemensen je sneller op weg helpen.
  • Maak je niet druk. Solliciteren kan spannend zijn, maar Goedemensen zijn hartstikke aardig.
  • Zorg dat je een beetje kunt tafelvoetballen 😉
Lees meer verhalen