Een goede start van de dag!

← Alle verhalen

Het is 06.15 uur, de wekker gaat. Yes ik mag weer! Werken? Jazeker, maar ik spring eerst in mijn renkleding, neem een kop zwarte koffie en ga dan lekker naar buiten om een klein halfuurtje (5 km is prima) te rennen. Met een beetje geluk de zon op zien komen en gelijk even lekker wat frisse lucht happen. Wat een heerlijk begin van de dag!

Bij thuiskomst damp ik uit met een groene smoothie, gevolgd door een lauwe/koude douche en dan op naar kantoor. Dit ritueel probeer ik 2 á 3 keer per week te doen en wil ik elke manager van harte aanbevelen. Want van al die energie die je in de ochtend hebt opgebouwd, profiteer je de hele dag!

Nog een bijkomend voordeel is dat je door je gezonde start, ook de hele dag gezond blijft eten. Dat is natuurlijk weer goed voor, in mijn geval, het afscheid nemen van mijn wintervacht. 😉

Het mag duidelijk zijn dat iedereen wel weet dat gezond van lichaam, gezond van geest betekent. Hoe fijn is het om scherp en effectief je dag door te komen, de juiste beslissingen te nemen en die energie te kunnen overbrengen naar je team? Niet alleen jij, maar ook je team profiteert dus van een goede start van de dag! En aan het einde van de werkdag kun je met een gerust hart naar huis; je hoeft niet meer te sporten en de cooling down van de dag kan beginnen.

De dagen worden gelukkig weer langer en het wordt makkelijker om dit ritueel op te pakken. Ga je het ook een paar keer proberen? Succes en ik hoor graag hoe het je bevallen is!

Hartelijke groet, Ronald

Lees meer verhalen