De innovatie van QWIC

← Alle verhalen

Hij is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld: de elektrische fiets. Jong en oud weten het vervoersmiddel te vinden. Een belangrijke speler hierin is QWIC – een toonaangevende e-bikeontwikkelaar met een duidelijke missie: de automobilist verleiden om de fiets te pakken en de auto te laten staan. Taco Anema, medeoprichter en CEO van QWIC, vertelt ons over zijn visie op ondernemen, duurzaamheid en innoveren.

Ondernemer in hart en ziel

“Ondernemen heeft bij mij altijd al geleefd. Al op jonge leeftijd was ik bezig met handeltjes. Zo plukte ik, toen ik op de lagere school zat, bloemen en verkocht ik deze aan de buren. Ondanks dat mijn ouders helemaal niet bezig waren met ondernemen, heb ik toch altijd die weg gevonden.

Techniek en economie waren bijvoorbeeld schoolvakken die ik leuk vond, maar ik paste dit ook meteen in de praktijk toe. Ik soldeerde mijn eigen cd-speler in elkaar en dacht tegelijkertijd: ‘misschien kan ik dit verkopen’. Ik heb eigenlijk altijd geschakeld tussen die twee vlakken, wat denk ik past bij ondernemerschap.

Toen ik ging studeren in Delft kreeg ik ook ineens heel veel vrijheid en ruimte om dat soort dingen te gaan doen. Je wordt dan ook geïnspireerd door mensen om je heen. Je merkt dat anderen net zo ondernemend zijn als jij en dan ga je vanzelf samen dingetjes doen. Dat begint klein, met bijvoorbeeld een idee in een bar. Maar dan moet je wel iemand hebben die de volgende dag zegt: ‘joh, het is 9 uur, we beginnen’. Als je in zo’n omgeving zit – en dat zat ik toen in Delft – dan ga je dat soort dingen steeds meer doen.”

Het verhaal van QWIC

“We zijn voor QWIC in 2005 begonnen met een plan voor elektrische fietsen en hebben in 2006 de eerste fiets verkocht. Er zat toen echt helemaal niemand te wachten op e-bikes. Dus dan zit je in een situatie die er niet heel kansrijk uitziet.

Wij herkenden echter drie megatrends: urbanisatie waardoor steden dichtslippen, de milieuproblematiek die daarop volgt (zoals de luchtkwaliteit in de stad) en het feit dat mensen een actief en gezond leven willen leiden. Wij moesten daarom wachten tot die markt daadwerkelijk kwam.

We wisten door de megatrends dat we een goede missie en visie hadden. De definitie van een goed idee is dat je denkt: ook als het langzamer gaat, dan gaat het lukken, omdat de hoofdtrends in jouw voordeel zijn. We hebben dus vrij lang gevochten en getrokken aan een markt die er niet was. En uiteindelijk is dat omslagpunt gekomen. Sinds 2013 staat de markt er veel meer voor open om onze missie te laten gebeuren, omdat de trends bij mensen nu veel meer resoneren.”

Waar krijg je energie van?

“Als algemeen directeur houd ik me bezig met allerlei zaken. Ik heb met alle disciplines te maken, maar meer met de verkoop en productontwikkeling, dan bijvoorbeeld met finance. Ik denk zelf graag na over nieuwe manieren van gebruik en nieuwe producten en ik houd van productconfrontatie. Met klanten spreken die hun gal spuien over hoe slecht het product wel niet is op bepaalde punten, daar krijg ik veel energie van. Ik vind het leuk om te horen wat er allemaal niet goed is, zodat je weet wat je moet verbeteren.”

Duidelijke focus

“QWIC heeft een duidelijke focus. Dat is hoe we ons onderscheiden van anderen.We doen heel veel dingen niet, zeggen we maar. We focussen ons bijvoorbeeld nu op Duitsland, maar krijgen wel eens de vraag van iemand uit Italië of Griekenland of ze onze fiets mogen verkopen. Dan zeggen we nee, omdat we nu met Duitsland bezig zijn. Laten we eerst daar kijken of we een beetje voet aan de grond kunnen krijgen. Daarna gaan we verder kijken. Ik denk dat die focus van groot belang is.”

Leading in innovatie

“Innovatie is voor ons het geluid van je klanten en gebruikers serieus nemen en daar oplossingen voor bedenken. Je moét innoveren, maar als je dat binnen een beperkte bandbreedte doet, kun je in de innovatie leading worden. Die bandbreedte kun je gewoon opschrijven.

Wij definieerden bijvoorbeeld: wij maken geen dingen met vier wielen, want dan lijkt het verdacht veel op een auto. Dus het product moet twee wielen hebben. Het heeft ook spatborden nodig, anders is het niet handig voor dagelijks gebruik. Want als je door de modder rijdt, wil je niet dat je pak vies wordt. Als je zo doorgaat, kom je uiteindelijk tot een vrij strak kader waarbinnen je producten moet ontwerpen of waarbinnen je dienstverlening kunt uitvoeren.”

De toekomst van QWIC

“We houden bij QWIC de toekomst altijd in gedachten. Een jaar geleden werkten er bij QWIC 35 mensen en nu bijna 100. Deze groei geeft aan dat we met wat we vandaag doen, moeten voorbereiden op onze organisatie over twee jaar. Ga voor jezelf na hoe de organisatie eruitziet met 250 mensen en 100 miljoen omzet. Wat je dan zou beslissen, moet je nu doen.

Als ik nu denk aan hoe QWIC er over 5 jaar uitziet, zie ik ons niet meer in dit pand, tenzij we het hele pand kunnen huren. Ik denk dat we nog internationaler en groter zijn, waarbij we onze niche goed hebben vastgehouden en daar heel dominant in zijn: iedereen in de doelgroep kent ons merk en wil op een QWIC-fiets rijden.

Wat betreft mijn eigen toekomst bij QWIC moet het werk uitdagend blijven. Omdat wij nu zo’n grote groei doormaken en heel internationaal zijn, veranderen er continu dingen die het werk voor interessant houden. Als het bedrijf in dit tempo blijft ontwikkelen, waarin je heel veel nieuwe dingen mag ervaren, dan kun je jezelf daar natuurlijk mee blijven inspireren.”

                                           

Vind je het verhaal van Taco ook zo inspirerend? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de verhalen van meer inspirerende managers! 

Lees meer verhalen