Een weekje uit het leven van Vera: “Super leuk, Acta Marine!”

← Alle verhalen

Benieuwd hoe een week van een van onze professionals eruit ziet? En wat zij nou allemaal doen in een week? Je leest hier het uitgebreide verhaal van Vera!

Acta Marine heeft mij bij Goedemensen ingehuurd om ervoor te zorgen dat de vloot van Acta Marine in de vaart kan blijven en dat betekent alle facetten inkopen; van onderdelen tot alle supplies. Ondertussen professionaliseren we de afdeling inkoop. Een leuke opdracht, zowel operationeel bezig zijn als strategisch plannen maken. Ik voel me hier als een vis in het water. Net als Goedemensen bouwt Acta Marine aan langetermijnrelaties met haar klanten. De cultuur past me dan ook als gegoten!

Wat doet Acta Marine?
Acta Marine is een servicebedrijf met eigen schepen. De organisatie beschikt over zo’n 50 werkschepen die worden uitgezonden naar projecten op het gebied van bagger- en waterbouw, de olie- en gasmarkt en de offshore windindustrie. De schepen van Acta Marine bevinden zich overal ter wereld, soms voor een kort project en soms voor langere tijd.

Requisitions? Orders opvolgen!
Met een vloot van ongeveer 50 boten zijn er natuurlijk veel aanvragen vanuit de schepen. Met name de drie grootste boten geven behoorlijk wat requisitions in de week. Requisitions? Ja, in goed Nederlands vorderingen. Dat betekent eigenlijk dat het geen vraag is, maar een order. 😊

Bij Acta Marine 
Samen met de boten van Acta Marine

Ik zie wel waar het schip strandt…
Ik deel het kantoor met mijn manager Alex Blanken. Onder procurement valt ook logistiek dus het is een drukke boel bij ons… Op dit moment doen we veel samen en anders ga ik er gewoon zelf mee aan de slag en zie ik wel waar het schip strandt. In dit geval misschien niet de juiste woordkeus, haha.

Naast het uitvoeren van de operationele taken, ben ik ook ingehuurd om de inkoopprocessen verder te optimaliseren: processen opzetten, uitwerken of verbeteren. Leuk werk naast de uitvoerende taken. Door zelf in de operatie te staan, heb ik een mooi overzicht over de processen en heb ik ook al de eerste verbeteringen kunnen doorvoeren. Bij Acta Marine doen we daarnaast ook aan intervisie. Om de week zitten wij dan ook samen met de financieel directeur om de voortgang te bewaken en te brainstormen over verdere verbeteringen.

Hoe gaat het dopen van een boot eigenlijk?
Bij een maritiem bedrijf is het een groot feest als er weer een nieuwe boot aan de vloot toegevoegd wordt. Een paar leuke weetjes over de doop van een boot:

  • Alleen een vrouw mag een boot dopen (anders brengt het ongeluk)
  • Een boot is altijd vrouwelijk
  • Alle boten worden gedoopt, maar een boot zoals de Centaurus verdient een groot feest
  • 250 genodigden voor de doop


Maandag 
is een dag dat er altijd extra veel aanvragen zijn. Twee dagen weekend en vrijdags ben ik vrij. Helaas, de boten wachten niet en mijn postbus puilt uit van de mail! Dus ik begin met door de mail scrollen en bekijken welke orders ik kan plaatsen en waar wel of juist geen reactie op is gekomen. Op dit moment vragen wij veel artikelen uit bij de leveranciers en laat dat nou ook precies zijn wat we willen minimaliseren. Ik merk dus zelf ook snel genoeg of het zin heeft wat we bedenken bij optimalisatie.

Banden
Van versleten banden wordt dankbaar gebruikgemaakt. Deze zorgen er namelijk voor dat het schip niet tegen de stenen kade botst.

Dinsdag is ook een dag die begint met de respons van de leveranciers en/of schepen in mijn mailbox. Vervolgens hebben we iedere dinsdag een meeting waarin we met een operations projectmanager “zijn boten” doornemen. Hierin leggen we vast welke afdeling wat moet doen met betrekking tot de verschillende schepen.

Daarnaast zijn er altijd bijeenkomsten wanneer een boot naar een nieuw project gaat, zodat iedere afdeling hier zijn of haar ding voor kan doen. Het is voor Acta Marine daily business, maar een reis voorbereiden is best een complex project. Vaak vliegt de dag voorbij en is het racen op mijn werkfiets om op tijd weer bij de trein te zijn.

 
Op de werkfiets naar het station, met uitzicht over de nieuwe boot.

Woensdag heeft geen vaste structuur, maar er komt zoveel op mijn pad… Vandaag ben ik bezig geweest met de doop van het nieuwe schip. Hier moet een hoop voor geregeld worden en ondersteun ik vandaag de twee PA’s van Acta. Welke cateraar zetten we in? Wat kunnen ze leveren voor de prijs? Waar moet de boot komen te liggen? Zijn de papieren in orde en ga zo maar door. Verder kwam het project “visitekaartjes” voorbij. Dat moeten we beter organiseren, dus dat heb ik in gang gezet. Ik heb verschillende leveranciers gevraagd om offertes uit te brengen en proefdrukken van verschillende papiersoorten opgevraagd.

 
De offertes zijn binnen en daarna nog even wat zaken bespreken met de jongens van de technische dienst.

Donderdag ben ik bezig geweest met de optimalisatie van de processen. We gaan beginnen met een artikelbestand, dus hiervoor hebben wij de data van de leveranciers nodig. De leveranciers moeten gebeld worden, er moet een brief opgesteld worden en we hebben een format gemaakt voor de manier waarop we de prijslijsten willen ontvangen. Vandaag is de mailing naar de eerste 5 leveranciers uitgegaan. Ondertussen breken wij ons hoofd over hoe we de bestanden van de leveranciers gaan “uploaden” en hoe we de omschrijvingen en de artikelnummers op een logische manier in ons systeem gaan krijgen.

Natuurlijk moeten er op donderdag ook nog requisitions opgepakt worden, maar dit gaat eigenlijk gewoon altijd door. Vandaar dat ik het niet meer benoemde. 😉


Het voordeel van reizen met de trein is dat je alle tijd hebt om de laatste zaken af te ronden.

Vrijdag
heb ik training of ben ik lekker een dag vrij, dat is het voordeel van de langere dagen. De trainingen ontvang ik op de thuisbasis van Goedemensen en lopen uiteen van hard skills tot soft skills. Elke week staat er een andere training op de planning. Mijn vrije vrijdagen gebruik ik om te studeren voor mijn NEVI II. Via Goedemensen kon ik de versnelde track volgen. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen naast mijn opdrachten.
Lees meer verhalen