Detacheren kun je leren! De vijf voordelen van gedetacheerd worden

← Alle verhalen

Al sinds jaar en dag kiezen vele bedrijven ervoor om hun talenten te detacheren en op die manier hun personeel op verschillende opdrachten te laten werken. Detachering wordt dan ook gezien als de ultieme werkvorm voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Wanneer je als professional gedetacheerd wordt, ben je tegelijkertijd voor twee partijen werkzaam; het bedrijf dat jou in dienst heeft en uitbetaalt is je werkgever maar je werkt ook telkens voor verschillende opdrachtgevers waarmee de detacherende partij een raamovereenkomst heeft.

Waarom zou je kiezen voor detachering en wat zijn nou eigenlijk de voordelen van gedetacheerd worden?

Ontwikkeling: kwaliteit boven kwantiteit
Het grootste voordeel van detachering is dat jouw ontwikkeling met een sneltreinvaart vooruit zal gaan! Er is geen andere manier van werken waarbij je zoveel verschillende werkomgevingen leert kennen dan detachering. Daardoor weet je snel wat je écht leuk vindt om te doen en waar jij het meeste energie uithaalt in je werk. Zo kan je in een volgende opdracht meer taken oppakken die echt bij jou persoonlijkheid en werkstijl passen. Zo stellen we bijvoorbeeld bij Goedemensen samen met jou een persoonlijk groeiplan op, om zo het maximale uit jouw ontwikkeling te halen. Na elk project heb je een evaluatie wat ervoor zorgt dat je continu inzicht hebt in je eigen ontwikkeling en sneller kan sturen op eventuele valkuilen. Op deze manier ontwikkelt jouw leercurve zich optimaal!

Variatie: je raakt nooit verveeld
Helemaal als je jong bent wil je veel leren en ontdekken. Als je snel verveeld raakt en behoefte hebt aan nieuwe prikkels, dan staat detachering jou op het lijf geschreven. Elke keer dat je aan een nieuwe opdracht begint krijg je te maken met een nieuwe opdrachtgever en daarmee ook een nieuw bedrijf, nieuw team en nieuwe werkzaamheden! Zo kan jij blijven leren en blijf je continu op scherp staan door telkens weer een nieuwe uitdaging. Op deze manier kom je er snel achter wat bij jou past en waar jij echt op je plek zit.

Flexibiliteit: overal met een frisse blik binnen komen
Als je de detachering in wil, dan is een flexibiliteit een must. Omdat je snel wisselt van werkplek, wisselen je collega’s en werkzaamheden ook steeds af. Hierdoor kom je steeds met een neutrale, frisse blik binnen bij nieuwe opdrachten waar je aan de slag gaat. Door deze flexibiliteit en onafhankelijkheid kan je makkelijker dingen naar je toe trekken en zelf bepalen hoe je werkdag eruit ziet. Doordat je bij zoveel verschillende partijen aan de slag gaat, zul je op den duur ook merken dat je flexibeler wordt in je werk, waardoor je dingen sneller eigen maakt.

Zekerheid: wel de lusten maar niet de lasten
Ondanks dat je telkens wisselende opdrachten hebt, heb je toch de zekerheid van een vaste baan met een bijbehorend vast inkomen. Je spreekt met je detacheerder af hoeveel je gaat verdienen, dus mocht je even niet in opdracht zitten, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je inkomsten. Zo heb je dus de voordelen van het werken op projectbasis, met de zekerheid van een stabiel inkomen. Wel de lusten maar niet de lasten!

Netwerk: een goeie boost
Als gedetacheerde kom je meestal bij een werkgever terecht met een groot netwerk. Wanneer je beschikbaar bent voor een nieuwe opdracht, krijg je de mogelijkheid om bij veel opdrachtgevers op gesprek te gaan. Zo kan jij ook snel je netwerk uitbreiden. Daarnaast zit er vaak een hele community verbonden aan een detacheringsbureau. Zo heb je trainingen met en van vakgenoten en dat biedt mogelijkheid om je netwerk een goeie boost te geven. Sommige grote bedrijven werken altijd met een flexibele schil, dus dan kan je detacheerder een mooi opstapje bieden om bij bepaalde bedrijven binnen te komen.

Er zitten natuurlijk nog veel meer voordelen aan detachering verbonden en Goedemensen vertelt jou er graag meer over. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan eens contact op met Louis Jong op 06-30262820 of stuur een mailtje naar l.jong@goedemensen.nu.

Meer lezen? Lees hier ons blog over innovatie in detachering. 

Lees meer verhalen