De week van Imme – Finance Trainee bij de gemeente Lelystad

← Alle verhalen

Mijn naam is Imme Weverink en via Goedemensen zit ik nu bij de gemeente Lelystad waar ik net mijn tweede maand erop heb zitten. Hier heb ik de rol van Finance trainee wat perfect bij mij aansluit aangezien ik net mijn master heb afgerond. Na de eerste maand met grootboek en accounthouders te hebben meegelopen ben ik nu verantwoordelijk voor de vaste activa. Binnen de gemeente zijn er dus veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Gemeente Lelystad

De gemeente is natuurlijk een ontzettend brede organisatie die zeer uiteenlopende taken verricht. Op de financiële afdeling komen al deze taakvelden voorbij en krijg je een goed inzicht in wat de gemeente eigenlijk allemaal doet.  Om een beetje inzicht aan jou te geven neem ik je mee in een werkweek als trainee!

  • Maandag

Op maandag start ik met het checken van mijn mail, een takenlijstje op stellen en aan de hand daarvan bedenken wat, wanneer en hoe ik die taken ga uitvoeren. Als voor werk voor de jaarrekening moet er bepaald worden of alle vaste activa nog steeds in ons bezit zijn. Het kan natuurlijk zijn dat er grond verkocht is of niet meer in gebruik. Dit gebeurt via de accounthouders waarvan ik alles inventariseer en vervolgens desinvesteringen maak als dit nodig is. In de eerste instantie is dit dus veel informatie verzamelen.

  • Dinsdag

Wij beginnen dinsdag altijd met een teamstart, waarin we met het hele team overleg hebben zodat iedereen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen of om problemen op te lossen. Vandaag moest ik nieuwe activa aanmaken in ons systeem. Dit heb ik samen met de consultant gedaan aangezien ik dit nog nooit eerder had gedaan. Hiernaast moesten er nog een aantal correcties op boekingen worden uitgevoerd zodat alles onder de juiste kredieten valt. Wij gaan over op een nieuwe financieel systeem en om dat allemaal in goede banen te leiden moet er veel gecontroleerd worden zodat alle informatie goed overgaat. Dit is een taak waar ik ook bij ondersteun.

  • Woensdag

Er moet niet alleen gecontroleerd worden of alle activa nog bestaat maar ook welke kredieten geactiveerd kunnen worden. Dit houdt in dat een project klaar is en de kosten geactiveerd worden waarna er op afgeschreven gaat worden. Ook dit krijg ik binnen via de accounthouders en aan de hand van die informatie ga ik wel of niet activeren. Ook controleer ik vandaag of posten aansluiten en zo niet uitzoeken waar een verkeerde boeking o.i.d. zit.

  • Donderdag

Normaal gesproken hebben we op donderdag ook teamstart maar vandaag begon mijn dag met een BBV-cursus, de derde en laatste dag. BBV staat voor Besluit Begroting en verantwoording provincies en gemeenten. Dit is de wet- en regelgeving voor provincies en gemeenten, dus de wetgeving omtrent de begroting en jaarstukken. Aangezien ik nu bij een gemeente werk is deze regelgeving voor mij zeer relevant, helemaal omdat we alweer richting de jaarrekening werken. Na 3 dagen cursus en het behalen van een toets ontving ik het BBV certificaat!

  • Vrijdag

Op vrijdag ochtend werk ik meestal thuis omdat wij vaak in de middag een training hebben vanuit Goedemensen. De ene keer behandelen we onze soft-skills met alle professionals, dus inkoop en Finance samen. Daarnaast hebben we ook hard-skill training, bijvoorbeeld project control waar we met de Finance professionals bij elkaar zitten. Buiten dat de trainingen natuurlijk leerzaam zijn is het ook leuk je collega’s te spreken en tip en tricks uit te wisselen. Na de training sluiten we de week goed af met een borrel op kantoor.

Bij Goedemensen kan je ook aan de slag als inkoop professional! Benieuwd naar hoe de week van een inkoop professional eruit ziet? Lees hier ook het verhaal van Cecilia Sanders. Cecilia is momenteel inkoop professional bij de Gemeente Almere.

Lees meer verhalen