A week in the life of Yorick – Finance professional bij Waternet

← Alle verhalen

Onze professionals komen bij de leukste bedrijven. Dit kunnen grote multinationals zijn maar ook bedrijven in het mkb. Het belangrijkste is de inhoud van het project. Wat kan je er leren en hoe helpt het project jou om te groeien in je werk?

Omdat onze professionals trots zijn op wat ze doen delen ze hun ervaringen graag. Zo lees je hier alles over een week uit Yorick’s leven. Momenteel is Yorick werkzaam als finance professional bij Waternet. 

  • Maandag

Het is maandag dus een mooi moment om de week weer te beginnen. Na een leuk weekend ben ik vanmorgen weer vroeg in de auto gestapt om vanuit het mooie Medemblik richting het hoofdkantoor van Waternet in Amsterdam te rijden. Sinds april zit ik op mijn tweede project voor Goedemensen, momenteel op een project als assistent controller bij Waternet. Hier kan ik na mijn leerzame ervaring bij Gemeente Haarlemmermeer weer nieuwe stappen maken. Erg leuk om weer in een andere omgeving te zijn waar alles net weer even anders gaat en ik dus ook weer nieuwe dingen leer.

  • Dinsdag

Als assistent controller zit ik vaak om tafel met managers of projectleiders. Het leuke van mijn rol is dat ik samenwerk met veel verschillende soorten mensen, zoals collega assistent controllers maar ook budgethouders en mensen uit de business. Elk gesprek benader ik dan ook op een andere manier. Wat mooi meegenomen is dat ik overal in het bedrijf kom en tijdens mijn meetings zo nu en dan even naar buiten kijk om de wereld vanaf een hogere verdieping te bekijken.

  • Woensdag

Om de file voor te blijven begin ik mijn dagen altijd vroeg. Zoals je kan zien is het dan ook nog lekker rustig op kantoor zodat ik de tijd heb om wat zaken die zijn blijven liggen op te pakken en af te ronden. Uiteraard staat mijn Goedemensen Dopper weer trouw op mijn bureau. Het wordt een drukke dag maar ik ben er klaar voor.

  • Donderdag

Vandaag weer een dag met veel besprekingen. Zo heb ik een bespreking met een budgethouder over zijn budgetten en of deze uit gaan komen in de rest van het jaar. Daarnaast heb ik vandaag een bespreking met de andere assistent controllers en de sectorcontroller over de stand van zaken van de 6-maandsprognose. Helaas schijnt de zon niet maar ik krijg wel weer een mooi uitzicht over de stad. De meetings waren uiteraard erg nuttig!

  • Vrijdag

Elke 2 weken hebben we een training op het kantoor van Goedemensen. Super leuk om al mijn collega’s weer te zien en we hebben elkaar dan ook weer veel te vertellen. De training van vandaag is een training met de finance- en inkoopprofessionals samen. Het gaat over onze rol als interimmer en hoe we onze opdrachtgever nog professioneler kunnen helpen.

Na de training drinken we met z’n allen nog een drankje en vaak gaan we ook nog even de kroeg in.

  • Zaterdag

Het weekend is tijd voor ontspanning. Een vriend en ik zijn gek op speciaalbieren, vandaar dat we in mijn leaseauto naar België zijn gereden om daar een aantal biertjes heerlijke Belgische speciaalbieren in te slaan.

  • Zondag

Vandaag is een dag om te relaxen. Het zonnetje schijnt lekker en het is dan ook een mooi moment om in mijn tuin een biertje te proberen die ik gister heb gekocht. Op deze manier laad ik mezelf weer helemaal op zodat ik de aankomende week met volle energie weer aan de bak kan.

Bij Goedemensen detacheren we niet alleen op gebied van finance maar ook leveren wij de beste inkoop professionals! Benieuwd hoe een week van een inkoop professional eruit ziet? Lees hier meer over de week van Jasper van Geel: Hoe ziet het leven van een Inkoper bij Transavia eruit?

Lees meer verhalen