De week van Nick – Hoe ziet de week van een project controller eruit?

← Alle verhalen

In de randstad zie je ze regelmatig voorbij komen, de afzethekken van Etro vastgoedzorg. Toch zullen maar weinig mensen weten wat Etro Vastgoedzorg nou precies doet. Nick Steneker is al geruime tijd werkzaam als project controller bij Etro Vastgoedzorg en neemt je graag mee in zijn week!

Wat doet Etro Vastgoedzorg? 

Etro is een bouwbedrijf dat in drieën te splitsen is. De organisatie heeft een afdeling dat schilder projecten doet, een afdeling dat bouwkundige projecten doet en een afdeling voor service en onderhoud die voornamelijk gericht is op woningcorporaties. Etro vastgoedzorg is dus verantwoordelijk voor verschillende onderhoudsprojecten in de bouw en het vastgoed.

Ik ben in eerste instantie door Etro ingehuurd als projectcontroller. Naast de werkzaamheden op dat gebied ben ik nu ook bezig met een stuk business control. Dit betekent het bouwen van management rapportages voor de verschillende afdelingen. Daardoor zijn mijn weken erg divers omdat ik me dus met verschillende soorten werkzaamheden bezig hou.

  • Maandag 

Op maandag maak ik voor alle onderhanden projecten een nieuwe projectvoortgang aan. Aan de hand van deze voortgangen wordt gemeten hoe de projecten ervoor staan. Ik check of er geen rare boekingen gedaan zijn in de projecten en synchroniseer het CRM systeem met het ERP systeem.   

  • Dinsdag en Woensdag 

Op dinsdag en woensdag heb ik besprekingen met de projectleiders om de voortgang van de projecten te bepalen. Daarnaast kijken we vooruit om te voorspellen waar het project heen gaat en welke kansen en risico’s er nog op de weg liggen.  

  • Donderdag 

Op donderdag houd ik mij voornamelijk bezig met het bouwen van rapportages in Power BI. Ik maak inzichtelijk hoe verschillende afdelingen presteren op basis van indicatoren die worden aangegeven door de managers van die afdelingen.   

  • Vrijdag 

De vrijdag is geen onderdeel van mijn opdracht. De opdracht is helaas maar 32 uur per week. Op vrijdag probeer ik mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van het Microsoft Power Platform en volg ik trainingen bij Goedemensen 

Krijg jij energie van het monitoren van projecten? Ben jij de sparringpartner van de projectleiders en het management? En ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden als project controller bij Goedemensen? Bekijk dan snel de vacature! 

Lees meer verhalen