De week van Louis Jong – Corporate recruiter bij Goedemensen

← Alle verhalen

Ik ben al sinds 2006 verbonden met Goedemensen. In 2006 ben ik begonnen als accountmanager op de werving en selectie afdeling van toen nog IP-X. In die tijd deden we alleen nog finance. Vanaf dat moment is ook mijn passie voor recruitment ontstaan. Als accountmanager W&S ben je druk bezig met klanten en aanvragen maar een groot deel van je werk bestaat ook uit het werven van nieuwe kandidaten voor jouw opdrachten. Ik heb dit werk van 2006 tot 2012 gedaan. 

Na een aantal jaar als zelfstandige in een totaal ander vakgebied actief te zijn geweest kreeg ik de vraag vanuit Goedemensen of ik niet terug wilde komen om corporate recruitment op te komen zetten. Uiteraard vond ik het erg leuk om na al die jaren weer terug te keren op mijn oude nest.  

De functie corporate recruiter bij Goedemensen is een heel veelzijdige baan. Ik ben de enige recruiter dus het hele proces van A tot Z, van operationeel tot strategisch valt onder mijn verantwoordelijkheid. Om een beetje inzicht te geven in wat je als recruiter bij Goedemensen nu allemaal doet heb ik een week beschreven.   

  • Maandag

De week begin ik met het checken van mijn mailbox. Vaak worden er in het weekend sollicitaties gestuurd en als recruiter zijnde is het toch weer leuk om te zien dat de mensen enthousiast worden van jouw organisatie.  Daarnaast check ik mijn agenda voor de week en bekijk of er voldoende gesprekken gepland staan. 

Rond een uur of 11:00 heb ik het wekelijkse overleg waarin ik bespreek waar ik mee bezig ben en wat mijn ideeën zijn om verder stappen te kunnen maken, zowel op persoonlijk vlak als met recruitment binnen de organisatie.

Na de lunch hebben we een overleg met de directie en een aantal managers om te bespreken wat de lopende zaken binnen Goedemensen zijn. Als recruiter moet je goed weten wat er speelt en waar men tegenaan loopt.

De middag verder is gereserveerd voor de zoektocht naar een nieuwe accountmanager. Goedemensen is hard aan het groeien en we hebben weer een plek vrij op zowel onze business unit finance als onze business unit inkoop. 


Hard aan het werk in onze kantoortuin.

  • Dinsdag

Ook dinsdag begin ik uiteraard met het checken van de sollicitaties en check ik mijn agenda voor die dag. Om 10:30 heb ik de eerste sollicitatie staan met een potentiele inkoop kandidaat. Samen met mijn collega voeren we het gesprek.   

Na de lunch staat er een collega aan mijn bureau die net een samenwerking is aangegaan met een gemeente en op zoek is naar 2 finance trainees. Met de informatie die ik krijg stel ik een vacature op en benader ik een aantal kandidaten. 

Om 15:30 staat er weer een sollicitatie gesprek in de agenda, nu een kandidaat voor onze finance afdeling. 


Op dinsdag lunchen we gezellig met zijn allen! 

  • Woensdag

Woensdag is de dag die ik vrij heb gehouden voor mijn eigen bedrijf. Ik doe dit niet meer fulltime maar wil het zeker niet helemaal loslaten.  

  • Donderdag

In de morgen ga ik verder met de plannen hoe we 2020 een nog succesvoller jaar kunnen maken. Samen met mijn marketing en communicatie collega bekijken we hoe we onze propositie het beste kunnen uiten.  

Om 11:00 en 12:00 staan er weer sollicitaties gepland, de zoektocht naar een accountmanager heeft zijn vruchten afgeworpen.   

Om 15:00 spreken mijn collega en een finance trainee voor de gemeente met wie we de samenwerking zijn aangegaan.


Hier vinden de intakes bij ons op kantoor plaats

  • Vrijdag 

De dag begint goed met een tweede gesprek met misschien wel een nieuwe finance collega. Samen met een collega doen we een rollenspel om te zien hoe de kandidaat een rol als adviseur op zich neemt. Mijn collega en ik komen beide zeer enthousiast uit het rollenspel.   

Om 14:00 is het recruitment Friday. Elke vrijdag om 14:00 heb ik de agenda van iedereen geblokt om me te helpen met recruiten. We bepalen die week waar de recruitment nood het hoogste is en daar spelen we dan op in. Het is een leuke manier om samen aan de groei van Goedemensen te werken.  

Na recruitment friday probeer ik altijd tijd vrij te maken om de vacatures te controleren. Is alles nog up to date?  

Rond 16:30 is de training van de finance en inkoop collega’s klaar en komen ze bijna allemaal altijd nog even een drankje drinken op kantoor. De trainingslocatie is een paar honderd meter van ons kantoor dus ze zijn er zo. Super leuk om iedereen te zien en te horen waar iedereen mee bezig is.

Ben jij een ster in het enthousiasmeren van mensen? Als corporate recruiter bij Goedemensen ben je verantwoordelijk voor de uitstraling van Goedemensen op de arbeidsmarkt en ga je actief en passief op zoek naar nieuwe collega’s. Help jij Goedemensen verder groeien? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer verhalen