Professional in het zonnetje – Hein de Haan

← Alle verhalen

Hein de Haan, al ruim 4,5 jaar als senior inkoopprofessional werkzaam bij Goedemensen waar hij complexe inkoop- en contractmanagementtrajecten begeleidt bij verschillende opdrachtgevers.

Sinds maart 2020 is hij begonnen aan zijn huidige opdracht bij Rijkswaterstaat. Hier is Hein als een vis in het water. Er zijn maar weinig organisaties waar je te maken krijgt met projecten van zo’n grote omvang en met zulke complexiteit. Hein analyseert op dit moment de structurele contractissues in grote prestatiecontracten. Hij zorgt voor verbeteringen in de contracten en het aanbesteedproces, maar lost met zijn pragmatische manier van werken ook veel problemen op in de uitvoering van de contracten.

Het spreekt dan ook voor zich dat Goedemensen zich rijk rekent met een projectprofessional in huis als Hein. Zijn projecten worden altijd met een hoog resultaat afgerond en daarnaast blijft Hein zich maar door ontwikkelen en neemt daarin ook onze andere professionals mee.

Bij Rijkswaterstaat begeleidt Hein een van de grootste Best Value Aanbestedingen; Plan Studie Ingenieursdiensten ten behoeve van het project ‘de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl’. Deze weg is een van de belangrijkste waterwegen in ons land en een belangrijke pijler in de Noord-Nederlandse economie. Een grote eer voor Hein en Goedemensen dat hij hier zo’n belangrijke rol in heeft. Best Value aanbestedingen zijn een sterk punt van Hein en hij probeert altijd het beste uit de relatie tussen opdrachtgever en -nemer te halen. “Als je de expertise en het oplossingsvermogen van je leverancier kunt benutten, haal je per definitie meer waarde uit de aanbesteding”. UAV-GC is een mooie manier om dit te bereiken en Hein is naast voorstander ook zeer ervaren met deze contractvorm.

Deze ervaring brengt hij binnen bij Rijkswaterstaat en andere opdrachtgevers, maar minstens zo belangrijk ook bij de andere professionals en dus opdrachtgevers van Goedemensen. Trainingen worden regelmatig georganiseerd en inhoudelijke begeleiding vaak ingezet om de kennis en ervaring van Hein over te brengen op anderen. Kennis staat bij zowel Rijkswaterstaat, Goedemensen als bij Hein centraal. Deze gedeelde visie maakt het samenwerken al bijna 5 jaar tot een groot succes!

Lees meer verhalen